ISAAC NEWTON VE TENİS
Kendisi oynamış mı bilmiyorum ama Cambridge Üniversitesinde 1600 yıllarda farklı bir versiyonu oynanırken izlemiş. Newton'un hareket ile ilgili lisede öğrendiğim üç temel fizik prensibi var. Teniste bazı hareketlerde bunların ne anlama geldiğini anlatmaya çalışacağım.
Diğer bir bakış açısı ile kuvveti arttırmak için ivme de arttırılabilir. Bu da raketin daha ivmeli salınımı demek. Extra ivme için kol ileri doğru hızla harekete başladığında, bileğin daha serbest bırakılıp, vuruş anında kırbaç etkisi yapması sağlanabilir. Bu da extra ivme ve dolayısıyla kuvvet sağlayacaktır. Aynı durum backhand için de geçerli.
BİRİNCİ KANUN ve SPLIT STEP
Bir nesne hareket halindeyse yönünü ve hızını değiştirmeden hareket etmeye devam eder. Aslında bu prensibin bir kısmını anlatıyor ama split step'in önemini anlatmak için yeterli. Split step, top rakibin raketinden çıkarken yerinde yaptığımız küçük zıplama hareketi. Bu başlangıcı verdiğimiz vucudumuz, artık hareket halinde olduğundan vereceğimiz kararı uygulamaya daha yatkın, çünkü hareket etmeye devam etmek istiyor.İKİNCİ KANUN VE GROUNDSTROKE AĞIRLIK TRANSFERİ
Force=Mass*Acceleration. Yani kuvvet eşittir, kütle çarpı ivme. Forehand vuruşta, top üzerinde oluşturduğumuz kuvvet ilk bakışta sadece raketin salınımı (savrulması) ile yakalanan ivme ve raketin kütlesi olarak hesaplanabilir. Ancak formüle göre ağırlığı arttırdığımızda kuvveti de arttırıyoruz. Dolayısıyla raketin ağırlığına, vucudumuzun bacakların hafif kırılıp, vuruş anında ağırlığını öne vermesi ile ek ağırlık katarak kuvveti arttırmamız mümkün.Diğer bir bakış açısı ile kuvveti arttırmak için ivme de arttırılabilir. Bu da raketin daha ivmeli salınımı demek. Extra ivme için kol ileri doğru hızla harekete başladığında, bileğin daha serbest bırakılıp, vuruş anında kırbaç etkisi yapması sağlanabilir. Bu da extra ivme ve dolayısıyla kuvvet sağlayacaktır. Aynı durum backhand için de geçerli.