Beton Tavan Sendromu
Yeni öğrenenler için kort dışında da yapılabilecek bir iki öğrenme, öğrendiğini tekrarlama aktivitesi vardı.
Birincisi mümkünse gözleri kapatarak sanki kortta, raket ve toplar beraber oynuyormuşçasına hareketleri akıldan tekrarlama. Bunu yaparken en önemli nokta, olabildiğince detaylı düşünme.
Diğeri de shadow swing dedikleri, evde geniş bir alan bularak raketle veya raketsiz hareketleri deneme. Bu ikincisinin pozitif tarafları olduğu gib negatif etkileri de var tabi.
Birincisi evdeki eşyaları kırmak suretiyle tehlike yaratmak. Dikkatli olmak lazım..
İkincisi de özellikle servis tekrarlarında beton tavan sendromu diye adlandırabileceğimiz şey. Cam tavan sendromunu biliyorsunuzdur. Ona benzer.
Serviste topu yukarı atmak tek başına stabil bir hareket değil, vucüt hareketli. Dolayısıyla her defasında aynı yere topu atabilmek yetenek ve alıştırma gerektiriyor. Aktif tenis oynamazken, evde top atma denemelerinde top tavana çarpıyor. :) Dolayısıyla aslında daha yükseğe atmam gerekirken, tavandan dolayı uzun zamandır daha kısa yüksekliklere atmışım.
Neden daha yükseğe atmak zorunda hissediyorum, çünkü o şekilde alışmışım ve topu az yükseklikte yakalayacak çevikliğe ve koordinasyona sahip değilim.
Kısacası, şimdi korta çıkıp servis atamayınca Ahmet hoca ile farkettik ki, topu yeterince yükseğe atamıyorum :) Onu düzeltince topla uygun yerde buluşmaya başladım ve neyse ki karşıya geçmeye başladı top...